Bielsko-Biała

Szef kuchni gotowy. Wielka reaktywacja festiwalu!

today05.09.2024 09:30

Tło
share close

Festiwal powraca do Bielska-Białej po, spowodowanej pandemią, przerwie. Już 5. października odbędzie się po raz XXVIII Festiwal Golonki.

W poprzednich latach największą popularnością wśród uczestników Festiwalu Golonki w Bielsku-Białej cieszyła się golonka nadziewana kapustą i grzybami, także borowikami. Jak będzie w tym roku?

Festiwal zalicza wielki come back. W hotelu Ibis już przygotowują się do wydarzenia zaplanowanego na 5. października. Co będzie można zjeść w trakcie XXVIII Festiwalu Golonki? 
 
Wybraliśmy spośród piętnastu golonek jakie były w poprzednich edycjach siedem, które najlepiej się sprzedawały. W tym roku mamy nowość: golonka nadziewana suszoną żurawiną i marynowanym imbirem, pieczona w miodzie – opowiada szefa kuchni hotelu Ibis Mirosław Bogdański. Posłuchaj
 
Przez cały październik golonki będą figurować w karcie menu. A dodatkowo, 5 października, w hotelu Ibis odbędzie impreza. Degustacji golonki towarzyszyć będzie koncert Kwaśnica Bavarian Band – mówi dyrektor hotelu Ibis Anna Korpanty. Posłuchaj

Napisane przez: Izabela Janoszek