"Ostrzegam, można się uzależnić!"
Fot. Beata Stekla
Beata SteklaBeata Stekla

"Ostrzegam, można się uzależnić!"

Powyższe to opinia prezydenta o ciastku - słodkim symbolu Bielska-Białej.Pierwsza oficjalna degustacja smakołyku odbyła się podczas konferencji prasowej w willi Sixta w Bielsku-Białej. - Jest kaloryczne, duże, ze spodem i topem bezowym. I uwaga, wybraliśmy nazwę, ciastko nazywa się KaramBBa - opisuje Jarosław Klimaszewski. Posłuchaj

Paweł Mieszała mistrz cukierniczy z Poznania, który jest współtwórcą receptury smakołyku dodaje, że krem posiada wyraźną ajerkoniakową nutę, ma też "łezkę" w postaci konfitury z czarnego bzu. W tworzeniu przepisu uczestniczyli uczniowie z bielskiego Zespołu Szkół Gastronomicznych Handlowych.

Ciastko-symbol to wypadkowa wszystkich ciastek, które wzięły udział w konkursie "Na najlepszą recepturę ciastka promującego Bielsko-Białą". Pisaliśmy o tym TUTAJ.

KaramBBa jest certyfikowana, jednostką certyfikującą jest bielski "Gastronom". Certyfikat przyznawany jest na rok - z możliwością odnowienia, po sprawdzeniu jakości wyrobu.

Posłuchaj audycji:

Nagranie 1



Wiadomości Radia BIELSKO są dostępne w Google News - obserwuj nas!

Zobacz inne wiadomości tego autora: