Pierwsza impreza plenerowa tej wiosny
Izabela JanoszekIzabela Janoszek

Pierwsza impreza plenerowa tej wiosny

Tybetańskie pierożki, ale również amerykańskie burgery i belgijskie frytki. Będą przysmaki kuchni meksykańskiej i bliskowschodniej. W weekend w Żywcu pojawią się żarciowozy.Choć pandemia, zwłaszcza w woj. śląskim nie znika, znikają wprowadzone w związku z nią ograniczenia. Rząd zdecydował, że od soboty nie trzeba już chodzić w maseczkach, znikają limity w sklepach, a od 6 czerwca będzie można wybrać się na wesele.

Tymczasem w Żywcu już w najbliższy weekend odbędzie się pierwsza od dłuższego czasu impreza plenerowa. Pod Grojcem będzie miał miejsce zlot foodtrucków. Ze względów bezpieczeństwa wozów z jedzeniem będzie mniej niż w poprzednich latach, a stoły zostaną rozstawione zgodnie z wytycznymi inspekcji sanitarnej. Mówi Mateusz Leszczawski. Posłuchaj

Foodtrucki czyli po prostu żarciowozy będą czekać na smakoszy już w piątkowe popołudnie, od godz. 15.00. Zjeść coś pysznego w sąsiedztwie Amfiteatru pod Grojcem będzie można również w sobotę i niedzielę.
Na co mogą liczyć ci, którzy w weekend wybiorą się pod Grojec? Będzie kilka nowości, ale też stare, ulubione przez żywczan foodtrucki - dodaje organizator zlotu. Posłuchaj

Posłuchaj audycji:

Nagranie 1

Nagranie 2



Wiadomości Radia BIELSKO są dostępne w Google News - obserwuj nas!

Zobacz inne wiadomości tego autora: