Jarmark trwa. Rynek tętni życiem!Agnieszka DąbrowskaAgnieszka Dąbrowska

Jarmark trwa. Rynek tętni życiem!

Sporo dzieje się w ten weekend na żywieckim rynku. To za sprawą III Jarmarku św. Wita.Sól, pieprz, majeranek, czosnek i jabłka, do tego wysoka temperatura w piekarniku i znakomita gęś gotowa. Jak ją przyrządzić, mogli na własne oczy zobaczyć - a później oczywiście spróbować - ci, którzy zawitali na III Jarmark św. Wita do Żywca. Tam pokazy kulinarne, swojskie wyroby i aromatyczne przyprawy. To nie wszystko. Można dobrze zjeść, ale i kupić niepowtarzalne ozdoby. Posłuchajcie!
 
Na płycie rynku prezentuje się blisko 70 wystawców. Będą tam jeszcze w niedzielę w godzinach od 9.00 do 19.00. A jeśli jesteście ciekawi jak przygotować tę smakowitą gęś, obejrzyjcie nagranie wideo. Podrzucamy kilka kulinarnych wskazówek.

Posłuchaj audycji:

Nagranie 1



Zobacz inne wiadomości tego autora: